Yurtdışı Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi nasıl yapılır ?SSK emeklilerinin 4a emekli maaşı alacakları , Bağkur emeklilerinin alacakları emeklilik maaşı 4B ve Emekli sandığı emeklilerinin alacağı emekli maaşı 4C hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz..
Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi nasıl yapılır ? SGK ‘nın son hizmetiyle birlikte TC kimlik numarası ile online olarak emeklilik maaşı sorgulama işlemini her yerden yapabilmekte. Peki, emekli maaşı hesaplamada neler dikkat edilmeli ? İşte emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulamada önem arzeden dikkat edilmesi gerekenler… SGK emekli maaşı sorgulaması kapsamında,
E-DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ
SGK ANASAYFASI GİRİŞİ İÇİİN TIKLAYINIZ
SGK Emekli Maaşı Sorgulama ve Hesaplama İşlemleri Nasıl yapılır?
SGK emekli maaşı sorgulaması, emekli maaşınızın düşükveya yüksek çıkmasını değiştirebilecek faktörler vardır. Sigortalı bir işe ilk giriş tarihi, ödenmiş toplam prim sayısı ve primlerin seviyeleri, emekli maaşınızın düşük veya yüksek olmasını etkileyen faktörlerdendir. Ayrıca, kişinin çalıştığı sektör ve aldığı maaş seviyesi de, emekli olunca alacağı maaş seviyesine etki eden faktörlerden biridir.
SGK emeklilik maaşı sorgulama ve hesaplama işlemlerini e-devlet kapısı üzerinden yapmanız mümkündür, ancak bunun için şifre edinmeniz gerekmektedir. E-devlet şifrelerini herhangi bir PTT şubesi ile edinebilirsiniz. Şifre alımının ücreti 2 TL olarak belirlenmiştir.
E-devlet şifresini aldıktan sonra, e-devlet sayfasına internet üzerinden girip T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra, sisteme giriş yap butonuna tıklamanız gerekir. Daha sonra, e-devlet üzerinden SGK kurumunun sorgulama yapılabilen kısayolunu bularak, buraya tıklamanız ve gerekli bilgileri girmeniz, 4a, 4b ve 4c emeklilik maaşı sorgulama ve hesaplama işlemleri için yeterlidir.
SGK 4a, 4b ve 4c emeklilik maaşı sorgulama ve hesaplamanın bir diğer yolu da, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasında bulunan bir uygulamayı kullanmaktır. Bu uygulama, 4a, 4b ve 4c emeklileri için geçerlidir ve sürekli ulaşılabilir durumdadır.
SGK resmi internet sitesi üzerinden sorgulama ve hesaplama işlemleri yapabilmek için, https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresine giriş yaparak, sırasıyla T.C. kimlik numarası, SSK Sicil Numarası, Baba adı, Nüfusa kayıtlı olunan il ve doğum tarihi gibi bilgileri doğru şekilde girerek, sorgula seçeneğine tıklayarak emeklilik maaşınızı öğrenebilirsiniz.
SGK Bağ Kur yani 4b emeklileri emeklilik maaşı hesaplamak ve sorgulamak için ise, https://uyg.sgk.gov.tr/WS_EMEKTAR_AYLIKGELIRHESAPLAMA4B/AylikHesaplaAction.do?dispatcherMethod=aylikHesaplaSayfa bağlantısına tıkladıktan sonra, T.C. kimlik numarası, kurum olarak esnaf veya tarım ve güvenlik kodunu girerek sorgula seçeneğine tıklamanız yeterli.
SGK 4c emeklilik maaşı sorgulama için ise, https://uyg.sgk.gov.tr/IkramiyeMaasHesapla4c/Welcome.do bağlantısına tıklayarak derece, kademe, ek gösterge, hizmet yılı, hizmet ayı, aylık tarihi gibi bilgileri doğrı bir şekilde girerek emeklilik maaşınızı öğrenebilirsiniz.
Sosyal Güvenlik Kurumu e-SGK Uygulaması
İnternet alt yapısı gelişiminin devleti ilgilendiren bürokratik işlemlere kadar uzanması ile, SGK ve SSK gibi milyonlarca kişiyi ilgilendiren hizmetler sunan ve önemli görevleri olan kurumlar da internet ortamında hizmet vermeye başladı. SGK ve SSK emeklilerini en çok ilgilendiren konulardan biri ise emeklilik maaşı hesaplama ve sorgulama. Oluşturulan e-SGK uygulamasında dakikalar içerisinde diğer emeklilik işlemleri ile beraber emeklilik maaşı işlemleri de yapılabiliyor ve emekliler hangi döneme ait emekliliklerine göre ne kadar maaş alabileceklerini öğreniyorlar.
SSK emeklileri, SSK emekli maaşlarını hesaplarken, T.C. kimlik numaralarını, nüfusa kayıtlı oldukları il, doğum tarihi, baba adı gibi kimlik bilgileri ve SSK sicil bilgilerini uygulamada kullanıyor. E-devlet kapısı da emeklilerin birçok işlem yapabildiği ortamlardan biri. E-devlet girişini T.C. kimlik numarası ve PTT’den alınabilecek şifre ile yaptıktan sonra, SSK, Emekli Sandığı emeklileri, Bağ-Kur emeklileri emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemlerini e-devlet aracılığı ile yapıp diğer emeklilik işlemlerini de halledebiliyor.