Türkiye Gümrük Giriş-Çıkış Dökümü Alma ve Sorgulama nasıl yapılır?
Yurtdışı emeklilik (borçlanma işlemleri) başvurusunda istenilen belgelerden birisi olan Emniyet Müdürlüklerinden temin edilen Türkiye gümrük giriş çıkış belgesi alma, yurda giriş çıkış belgesi alma,yurda giriş çıkış belgesi,Türkiye giriş çıkış dökümü çıkartma ,Türkiye gümrük giriş-çıkış kayıtları alma artık internetten üzerinden yapılabilecek..
Yurda giriş çıkış belgesi pasaport giriş çıkış dökümü yurtdışı giriş çıkış dökümü türkiye giriş çıkış dökümü emniyet müdürlüğü pasaport şubesi giriş çıkış dökümü yurtdışı giriş çıkış belgesi dilekçe örneği..Bu hizmeti kullanarak yurda giriş/çıkış kayıtlarınızı sorgulayabilir ve barkodlu belge oluşturabilirsiniz.
T.C. Kimlik Numarası ile kayıt uygulamasına 2009 yılında başlanması sebebiyle bu yıldan önceki kayıtlara ait sorgulama yapılamaz. 2009 yılından önceki kayıtlarınız için Yurda Giriş/Çıkış Belgesi almak istiyorsanız bulunduğunuz yerin İl/İlçe Emniyet Müdürlüğüne müracaat ediniz.
Emniyet Genel Müdürlüğü Türkiye’ye giriş ve çıkış yapan yolcular tarafından talep edilen giriş-çıkış kayıtlarının e Devlet kapısı üzerinden verilme hizmeti başlatıldı. E-devlet sistemine TC kimlik numarası ve e devlet şifresi ile giriş yapılabilir. Yurtdışından e devlet şifresi konsolosluklardan, yurtiçinde ise ptt şubelerinden alınabilir..
Türkiye Giriş Çıkış Yapan yolcuların bilgileri için tıkla!
Türk vatandaşları ve ülkemizde ikametli olup 99 ile başlayan geçici T.C. Kimlik Kartı sahibi yabancılar, Türkiye’ye giriş ve Türkiye’den çıkış bilgilerine e-Devlet Kapısı üzerinden erişim sağlayabilecek.
Barkodlu giriş-çıkış belgesine, T.C. Kimlik Numarası, ad-soyad, doğum yılı, pasaport numarası, Türkiye’den çıkış – Türkiye’ye giriş aralığı bilgileri sisteme girilmek suretiyle e-Devlet Kapısı üzerinden e-devlet şifresi, e-imza, mobil imza veya yeni giriş yöntemi olan internet bankacılığı şifreleriyle ulaşılabilecek.
Bu hizmeti kullanarak yurda giriş/çıkış kayıtlarınızı sorgulayabilir ve barkodlu belge oluşturabilirsiniz.Bir gün (24 saat) içerisinde en fazla 3 adet belge oluşturulabilir.
Oluşturduğunuz belgenin istediğiniz kadar dökümünü alıp, aynı özellikleri haiz kurumlar için kullanabilirsiniz. Oluşturacağınız sonuç belgesi, belge üzerindeki “Barkod Numarası” ve “T.C. Kimlik Numaranızı” paylaştığınız kurum, kuruluş veya kişiler tarafından “Yurda Giriş/Çıkış Belge Doğrulama” hizmeti ile görüntülenebilecektir.Bu hizmeti kullanarak alacağınız Yurda Giriş/Çıkış Belgesi, oluşturulduğu tarihten itibaren 1 ay boyunca geçerlidir.Oluşturduğunuz Yurda Giriş/Çıkış Belgesi ile ilgili herhangi bir sorunla karşılaşmanız halinde bulunduğunuz yerin İl/İlçe Emniyet Müdürlüğüne müracaat edebilirsiniz.